Hightech

Hightech bedrijven streven naar de hoogst mogelijke uptime, moeten altijd beschikbaar zijn, en hebben eersteklas beveiliging nodig om de vaak sterk groeiende vraag bij te kunnen houden. Tegelijkertijd zijn deze bedrijven dankzij hun aard vaak een gewild doelwit voor cybercriminelen, mede door het waardevolle intellectuele eigendom dat hightech bedrijven bezitten. Dit betekent dat ze op dagelijkse basis worden bestookt met allerlei pogingen en tactieken om digitaal in te breken, waarbij zelfs kleine server slowdowns en onderbrekingen de reputatie kan schaden of de omzet sterk sterk kan doen dalen.

SecureMe2 Cyberalarm PCB
Hightech Robots

Waarom maakt de aard van deze organisaties maakt dat ze per definitie een belangrijk doelwit zijn?

Ten eerste, omdat ze een hogere risk apetite hebben. Dit betekent dat ze bereid zijn meer risico te accepteren om zo meer winst te realiseren en sneller te kunnen groeien. Daarnaast opereren hightech bedrijven als creators of early adopters van nieuwe technologieën die nog in ontwikkeling zijn en vaak nog niet optimaal beschermd. Ook de open cultuur binnen en tussen deze organisaties, maakt hen een makkelijker doelwit. Deze bedrijven maken meestal gebruik van cloud software. Eigenschap hiervan is dat geplaatste ransomware zich razendsnel kan

verspreiden naar verbonden applicaties en apparaten van geïnfecteerde gebruikers. Daarnaast wordt vaak gebruik gemaakt van highspeed datanetwerken, dit biedt cybercriminelen de mogelijkheid enorme hoeveelheden data te bemachtigen in een kwestie van minuten. Deze kwetsbaarheden vormen niet slechts een risico voor het hightech bedrijf zelf, maar ook voor partnerorganisaties, aangezien hun technologie vaak een key onderdeel is van de IT-infrastructuur van deze partnerorganisaties.

Waarom cybercriminaliteit juist op high tech organisaties een enorme impact heeft

Een cyberaanval is voor elke organisatie een ramp. Op het moment dat controle over essentiële systemen wordt overgenomen, kan dit serieuze gevolgen hebben voor de continuïteit van het bedrijf. Dit kan zich vertalen in commerciële- en reputatieschade bij bijvoorbeeld datalekken van gevoelige klant- of persoonsgegevens.

Zoals eerder genoemd is intellectueel eigendom de belangrijkste asset van high tech organisaties. Na jaren van investeringen kan het verlies hiervan het concurrentievoordeel drastisch verkleinen. Cybercriminaliteit vormt dus een zeer groot gevaar de core van elke high tech business. Het lekken van gevoelige data met betrekking tot intellectueel eigendom kan voor elke stakeholder een negatieve impact hebben, zelfs bij het geringste datalek.

Vraag de gratis Whitepaper aan met interessante inzichten over cybersecurity en de waarde die Cyberalarm kan toevoegen.

Hoe SecureMe2 deze organisaties kan helpen hun kritieke systemen en gevoelige data te beschermen

Juist voor hightech organisaties is het zeer belangrijk het netwerk 24/7 te monitoren en op elk moment te weten wat er speelt. Het is belangrijk afwijkend verkeer tijdig te herkennen, om cybercriminelen vervolgens de pas af te snijden en je bedrijf te beschermen. Op deze manier vergroot je je kans om cyberaanvallen te voorkomen en wordt het intellectuele eigendom beschermt, terwijl je door middel van realtime-inzicht altijd controle en inzicht hebt in de netwerkactiviteiten.

Preventie alleen volstaat niet langer. Van 75% van alle cybersecurity incidenten is de oorzaak risico’s die zijn gecreëerd door menselijk falen. Haast of onoplettendheid kunnen training en goed beleid teniet doen. Daarnaast ontstaan risico’s ook door kwetsbaarheden in eigen software of die van een leveranciers. Het niet uitvoeren van updates is daarbij funest. Meten en weten wat er in jouw IT-landschap gebeurt is daarom onmisbaar, ongeacht de preventieve maatregelen die worden genomen.

Zodra er kwetsbaarheden in je systeem zitten, bestaat het risico dat hackers slagen in hun pogingen je systeem binnen te dringen. Het is dus van groot belang deze kwetsbaarheden direct te detecteren en hackers voor te zijn. Cyberalarm van SecureMe2 waarschuwt wanneer preventieve maatregelen falen. Daarnaast wordt het netwerk continu gescand op ongewone activiteit, waardoor een hacker vroegtijdig te traceren is. Hackers hebben tijd nodig om een aanval voor te bereiden en zitten dus al langer in je netwerk voordat de afpersing start. Dit geeft je met de juiste inzichten de tijd om hen de pas af te snijden.

Cyberalarm
voor MKB.

Informatie is het hart van je bedrijf. Het is van belang om die informatie te beschermen door je IT-landschap 24/7 te monitoren. Direct alarm bij een digitale inbraak.

Cyberalarm Pro
voor enterprise.

Grote organisaties hebben complexe ICT omgevingen. Cyberalarm Pro ontzorgt je en helpt je de juiste keuzes te maken. Detectie van kwaadaardig verkeer, shadow-IT en fouten in configuraties van apparatuur.

Geeft precies het inzicht dat we als organisatie nodig hebben

5/5

“Het werkt heel goed. Zo detecteerde het systeem bijvoorbeeld direct ook een netwerkprinter die vanuit Oekraïne werd benaderd via een openstaande poort. Achteraf viel de impact mee, maar dat had ik zonder deze oplossing nooit gezien.”

Maasstad Ziekenhuis
Maasstad Ziekenhuis

John (Teamleider ICT)

Wil je met een security expert spreken?

Meer weten over de producten en diensten van SecureMe2?