Healthcare

Healthcare organisaties leveren zorg, een cyberincident kan catastrofaal zijn. Continuïteit is hier dus van groot belang. Tegelijkertijd zijn deze organisaties dankzij hun aard vaak een belangrijk doelwit voor cybercriminelen, mede door de grote hoeveelheden persoonsgegevens die deze organisaties bezitten. Er worden regelmatig pogingen tot hacks gedaan, waarbij zelfs het buit maken van relatief weinig persoonsgegevens grote problemen kunnen opleveren.

Waarom de aard van deze organisaties maakt dat ze een makkelijk doelwit zijn

De healthcare sector heeft te maken met enorme kostendruk. Zowel binnen de cure als de care tak. Een manier om deze kostendruk aan te pakken, is het efficiënt leveren van zorg. Om dit te kunnen doen, wordt technologie ingezet. Hierdoor is IT steeds meer betrokken en moet dus naadloos samenwerken met mensen die zorg leveren. Deze mensen zijn gespecialiseerd in zorg, maar niet in technologie. Echter zijn zij wel steeds meer afhankelijk van technologie om hun werk goed te kunnen doen.

Waarom cybercriminaliteit juist op healthcare organisaties een enorme impact heeft

De healthcare sector beschikt over een enorm netwerk dat de meest privacygevoelige data ter wereld bevat, daar deze herleid kan worden naar natuurlijke personen. Het is dus juist voor deze sector belangrijk de cyberweerbaarheid goed op orde te hebben.

Vraag de gratis Whitepaper aan met interessante inzichten over cybersecurity en de waarde die Cyberalarm kan toevoegen.

Hoe SecureMe2 deze organisaties kan helpen hun kritieke systemen en gevoelige data te beschermen

Juist voor healthcare organisaties is het zeer belangrijk het netwerk 24/7 te monitoren en op elk moment te weten wat er speelt. Het is belangrijk afwijkend verkeer tijdig te herkennen, om cybercriminelen vervolgens de pas af te snijden en je bedrijf te beschermen. Op deze manier vergroot je je kans om cyberaanvallen te voorkomen en wordt het intellectuele eigendom beschermt, terwijl je door middel van realtime inzicht altijd controle en inzicht hebt in de netwerkactiviteiten.

Preventie alleen volstaat niet langer. Van 75% van alle cybersecurity incidenten is de oorzaak risico’s die zijn gecreëerd door menselijk falen Haast of onoplettendheid kunnen training en goed beleid teniet doen. Daarnaast ontstaan risico’s ook door kwetsbaarheden in eigen software of die van een leveranciers. Het niet uitvoeren van updates is daarbij funest. Meten en weten wat er in jouw IT-landschap gebeurt is daarom onmisbaar, ongeacht de preventieve maatregelen die worden genomen.

Zodra er kwetsbaarheden in je systeem zitten, bestaat het risico dat hackers slagen in hun pogingen je systeem binnen te dringen. Het is dus van groot belang deze kwetsbaarheden direct te detecteren en hackers voor te zijn. Het Cyberalarm van SecureMe2 waarschuwt wanneer preventieve maatregelen falen. Daarnaast wordt het netwerk continu gescand op ongewone activiteit, waardoor een hacker vroegtijdig te traceren is. Hackers hebben tijd nodig om een aanval voor te bereiden en zitten dus al langer in je netwerk voordat de afpersing start. Dit geeft je met de juiste inzichten de tijd om hen de pas af te snijden.

Cyberalarm
voor MKB.

Informatie is het hart van je bedrijf. Het is van belang om die informatie te beschermen door je IT-landschap 24/7 te monitoren. Direct alarm bij een digitale inbraak.

Cyberalarm Pro
voor enterprise.

Grote organisaties hebben complexe ICT omgevingen. Cyberalarm Pro ontzorgt je en helpt je de juiste keuzes te maken. Detectie van kwaadaardig verkeer, shadow-IT en fouten in configuraties van apparatuur.

Geeft precies het inzicht dat we als organisatie nodig hebben

5/5

“Het werkt heel goed. Zo detecteerde het systeem bijvoorbeeld direct ook een netwerkprinter die vanuit Oekraïne werd benaderd via een openstaande poort. Achteraf viel de impact mee, maar dat had ik zonder deze oplossing nooit gezien.”

Maasstad Ziekenhuis
Maasstad Ziekenhuis

John (Teamleider ICT)

Wil je met een security expert spreken?

Meer weten over de producten en diensten van SecureMe2?