Samenwerking tussen Privacy Zeker en SecureMe2

Nog steeds voldoen veel bedrijven niet aan de AVG, terwijl privacybescherming juist hoog op de agenda zou moeten staan. Privacy Zeker en SecureMe2 bundelen nu de krachten om ondernemers nóg beter te helpen om aan de privacywetgeving te voldoen, zowel op juridisch als technisch gebied. Beide bedrijven geloven dat voldoen aan de wetgeving niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn. Als onderdeel van de samenwerking krijgen klanten van SecureMe2 gratis toegang tot Privacy Zeker Start, het AVG-startpakket met onder andere privacy e-learning en een datalekregister.

Naast alle juridische zaken die de AVG voorschrijft, denk aan verschillende documenten, registers en procedures, gaat het ook om technische maatregelen die een bedrijf moet nemen om persoonsgegevens te beschermen. Om cyberaanvallen tegen te gaan is een firewall of anti-virussoftware niet altijd voldoende. Daarom heeft SecureMe2 het SAM Cyber Alarm ontwikkeld; een security-oplossing waarmee 24 uur per dag, 7 dagen per week je uitgaande netwerkverkeer wordt gescand op bedreigingen, zoals bijvoorbeeld malware besmettingen. Bij vreemd gedrag zal alarmering plaatsvinden. Zo kan een cyberaanval en mogelijk datalek voorkomen worden.

Privacy Zeker biedt alle juridische tools om te voldoen aan de privacywetgeving én een helpdesk met privacy-experts om te helpen bij vragen. Het online programma van Privacy Zeker helpt ondernemers om op een eenvoudige manier te zien welke AVG-verplichtingen er gelden en de aanbevelingen maken duidelijk hoe hier aan kan worden voldaan. Ook worden de benodigde documenten op maat opgesteld voor de onderneming en krijgen ondernemers toegang tot hun eigen verwerkingsregister en datalekregister.

Meer informatie over Privacy Zeker? Kijk hier https://privacyzeker.nl/

Meer informatie over het SAM Cyber Alarm? Kijk hier https://www.secureme2.eu/

Nationaal Cybersecuritybeeld 2020:

"Snelle detectie kan gevolgen beperken, maar over het algemeen duurt het lang. Het vroegtijdig detecteren van aanvallen is een basismaatregel. Des te eerder, des te beter. Dat blijft echter voor veel organisaties een complexe opgave."

"Volgens een onderzoek was in 2019 de gemiddelde detectietijd van een aanval 56 dagen. Deze gemiddelde detectietijd is niet in verhouding met de snelheid waarmee een aanvaller zijn doel kan bereiken. Die heeft slechts enkele uren nodig. In het jaarbeeld staat dat actoren snel misbruik maken van gepubliceerde kwetsbaarheden. Ook wanneer de aanvaller op minder snel succes uit is, bijvoorbeeld voor spionage, kan snelle detectie de schade beperken."

Verhoog uw weerbaarheid direct! 

SAM Cyber Alarm

Deze website maakt gebruik van twee type cookies: voor de juiste vormgeving en het gebruik van geanonimiseerde bezoekstatistieken via Google Analytics. Meer informatie kunt u vinden in ons Privacy Beleid.