Ongewenste manipulatie voorkomen

Cijfers aanpassen, identiteitsfraude plegen met paspoortkopieën en leerlingen chanteren met gevoelige informatie. Voor hackers zijn scholen een soort speeltuin, omdat er in veel gevallen totaal geen sprake is van digitale beveiliging. De gegevens van tienduizenden leerlingen liggen voor het oprapen.

Uit een onderzoek onder 303 onderwijsprofessionals blijkt dat bijna de helft vindt dat hun onderwijsinstelling onvoldoende beveiligd is tegen hackers. Een derde geeft aan dat de onderwijsinstellingen waar zij werken de online privacy van de leerlingen niet kan garanderen.

Aantoonbaar effectief

SAM helpt door inzicht te geven in alle verkeersstromen binnen het netwerk en direct te alarmeren als ongewenst gedrag gedetecteerd wordt. Met SAM wordt de effectiviteit (of juist ineffectiviteit) van de preventieve maatregelen aangetoond. 

Uit het nieuws:

21 dec 2018 - "Een leerling van het Sintermeertencollege in Heerlen heeft de software van de school gehackt en cijfers aangepast."

"Het was geen vraag óf, maar wannéér iemand misbruik zou maken van de slechte beveili­ging."

6 maart 2019 - "Een 21-jarige man uit Lochem en een 20-jarige man uit Markelo zijn opgepakt vanwege het hacken van het leerlingvolgsysteem van mbo-school Aventus in Apeldoorn."

SAM is beschikbaar voor kleine basisscholen en grote onderwijsinstellingen

Doordat SAM zowel als mini-appliance als grote (virtuele) server aangeboden wordt is er voor elke organisatie een passende oplossing. Neem contact op om de mogelijkheden door te nemen. 

Nationaal Cybersecuritybeeld 2020:

"Snelle detectie kan gevolgen beperken, maar over het algemeen duurt het lang. Het vroegtijdig detecteren van aanvallen is een basismaatregel. Des te eerder, des te beter. Dat blijft echter voor veel organisaties een complexe opgave."

"Volgens een onderzoek was in 2019 de gemiddelde detectietijd van een aanval 56 dagen. Deze gemiddelde detectietijd is niet in verhouding met de snelheid waarmee een aanvaller zijn doel kan bereiken. Die heeft slechts enkele uren nodig. In het jaarbeeld staat dat actoren snel misbruik maken van gepubliceerde kwetsbaarheden. Ook wanneer de aanvaller op minder snel succes uit is, bijvoorbeeld voor spionage, kan snelle detectie de schade beperken."

Verhoog uw weerbaarheid direct! 

SAM Cyber Alarm

Deze website maakt gebruik van twee type cookies: voor de juiste vormgeving en het gebruik van geanonimiseerde bezoekstatistieken via Google Analytics. Meer informatie kunt u vinden in ons Privacy Beleid.