Update nieuw analyse platform SecureMe2 Cyberalarm

 

Een aantal weken geleden hebben wij u vertelt over de lancering van ons nieuwe analyse platform. Via deze weg ontvangt u de laatste update!

Bij velen van jullie is de lancering van ons nieuwe analyse platform niet onopgemerkt gebleven. Met ons nieuwe platform zijn wij zijn in staat om een nog completer beeld te geven van mogelijke bedreigingen. Dit verhoogt niet alleen uw cyberweerbaarheid, maar geeft u ook meer inzicht wat er echt op uw netwerk gebeurt.

Waar staan we?

Hoe ver zijn wij met de migratie – De omzetting is bijna afgerond. Zoals het er nu naar uitziet zijn al onze klanten vóór eind november over naar het nieuwe platform.

Verbeterde detectie door toevoeging van extra informatiebronnen – Door het toevoegen van extra informatiebronnen is er een nog betere analyse mogelijk van kwaadaardige verkeersstromen vanuit uw netwerk. Wij hebben gemerkt dat dit heeft geleid tot meer unieke en soms ook nieuwe meldingen. Dit is in het begin misschien even wennen, maar gaat absoluut helpen bij het verkrijgen van een nog completer beeld van mogelijke dreigingen.

Toename categorie 1 en 2 meldingen – De toename van categorie 1 en 2 meldingen is onlosmakelijk verbonden met de toevoeging van extra informatiebronnen. Helaas is het soms onvermijdelijk dat er tussen deze meldingen zich ook “false positives” bevinden. Wij adviseren iedereen om deze meldingen goed te analyseren en waar nodig maatregelen te nemen. Vanuit SecureMe2 kijken wij dagelijks kritisch naar onze alarmering. Op die manier proberen wij een zo’n realistisch mogelijke beeld af te geven van de alarmeringen.

Whitelisting – Het kan zo zijn dat u de eerder ingestelde whitelisting aan moet passen. Dit komt doordat wij in sommige gevallen op een andere manier rapporteren. U kunt dit zelf heel eenvoudig doen in het onlangs vernieuwde Cyberalarm dashboard.

Wat zijn de ontwikkelingen voor de komende periode?

Wij gaan eerst de migratie van al onze klanten afronden. Dit heeft de hoogste prioriteit. Omdat wij continue bezig zijn met de verdere ontwikkelingen van ons analyse platform kunt u de komende tijd verbeteringen terugzien. Denk bijvoorbeeld aan verbeterde applicatie-herkenning, verrijking door het toevoegen van nieuwe informatiebronnen en meer contextuele informatie bij meldingen. Zo maar een greep van wat er op de planning staat.

Met deze continue (door)ontwikkeling van ons platform hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het versterken van uw cyberweerbaarheid.

Wat als…

Ondanks alle inspanning die SecureMe2 steekt in een nauwkeurige overgang kan het toch zo zijn dat er iets niet helemaal goed is gegaan. Laat dat bij voorkeur weten via het e-mailadres: [email protected]. SecureMe2 gaat dan direct aan de slag om het probleem op te lossen.