International Maritime Bureau: bescherm jezelf!

Volgens het IMB is de scheepvaart nog veel te laks bij het bestrijden van computercriminaliteit, terwijl de sector gemakkelijk slachtoffer kan zijn van hackers. Sinds vorig jaar bekend werd dat hackers gedurende lange tijd in staat zijn geweest de haven van Antwerpen te controleren, is volgens het IMB door de scheepvaartsector nog maar weinig gebeurd om cybercrime te voorkomen. Het IMB roept de scheepvaart dan ook op om zich te beschermen tegen hackers.

Aantoonbaar effectief

SAM draait op schepen om al het verkeer tussen het schip en de wal in de gaten te houden op kwaadaardig gedrag. Het laatst wat je wilt is dat de systemen op het schip besmet raken met ransomware. Met de SAM-1 is een robuuste kleine oplossing beschikbaar die in elke schip geplaatst kan worden en zekerheid biedt.

Uit het nieuws:

"De transportbranche verwacht dat cybercrime en datalekken de komende tien jaar een groot risico gaan vormen. Dat blijkt uit onderzoek onder 350 bestuurders uit de sector."

"Maritieme bedrijven zijn aantrekkelijk voor cybercriminelen. Ze zijn vaak makkelijker te hacken dan financiële- of overheidsinstellingen. Zo blokkeerde een cyberaanval eind juni 2017 het computersysteem van de APM Terminals in Rotterdam en moederbedrijf A.P. Møller-Maersk, waardoor de containerafhandeling stilviel."

"Maritieme Strategie: sector zet in op duurzaamheid, innovatie en cybersecurity"

SAM is beschikbaar als mini-appliance en rackmount varianten

Doordat SAM zowel als mini-appliance als grote (virtuele) server aangeboden wordt is er voor elk situatie een passende oplossing. Neem contact op om de mogelijkheden door te nemen. 

Nationaal Cybersecuritybeeld 2020:

"Snelle detectie kan gevolgen beperken, maar over het algemeen duurt het lang. Het vroegtijdig detecteren van aanvallen is een basismaatregel. Des te eerder, des te beter. Dat blijft echter voor veel organisaties een complexe opgave."

"Volgens een onderzoek was in 2019 de gemiddelde detectietijd van een aanval 56 dagen. Deze gemiddelde detectietijd is niet in verhouding met de snelheid waarmee een aanvaller zijn doel kan bereiken. Die heeft slechts enkele uren nodig. In het jaarbeeld staat dat actoren snel misbruik maken van gepubliceerde kwetsbaarheden. Ook wanneer de aanvaller op minder snel succes uit is, bijvoorbeeld voor spionage, kan snelle detectie de schade beperken."

Verhoog uw weerbaarheid direct! 

SAM Cyber Alarm

Deze website maakt gebruik van twee type cookies: voor de juiste vormgeving en het gebruik van geanonimiseerde bezoekstatistieken via Google Analytics. Meer informatie kunt u vinden in ons Privacy Beleid.